Filmkehely

Blogunkon filmes kritikákat, híreket, újdonságokat, élmény beszámolókat találhattok, naponta frissülő tartalommal! Elérhetőség: Filmkehely@gmail.com

Filmkehely a facebookon!

Looper - Ajánlott

2013.03.16. 13:48 :: E. Bálint

A történet szerint harminc év múlva már feltalálták az időutazást, de egyből be is tiltották. A maffiózók azonban rászorulnak, mert a jövőben szinte lehetetlen eltüntetni egy hullát. Ha a maffiózók útjába kerül valaki, egyszerűen elfogják, visszaküldik a múltba, ahol egy úgy nevezett, looper várja a megkötözött áldozatot, lelövi és elégeti a hullát, ami elméletileg nem is létezett. Azonban a looperek élete nem könnyű. Ha már eleget dolgoztak a maffiának, meg kell ölniük a jövőbeli önmagukat. Ezután kapnak jó sok pénzt és harminc évig élhetnek nyugodtan. De amikor lejár az idejük elfogják őket, visszaküldik őket a múltba és megöli a múltbeli énjük. Ez egy kör. 

A filmnek két hibája volt. Az első, hogy Bruce Willis bal kezes, a múltbélije pedig jobb (lásd a fenti képeken). Ez szerintem apróság, de mégis olyan amire egy rendezőnek figyelnie kell. Mivel ilyen kis apróság, éppen ezért olyan nagy gond, mert könnyen ki lehetett volna küszöbölni. A másik hiba, amit nem nagyon értettem, hogy miért kell megölni a loopereket? Nyilván azért, mert a rendőrök elfoghatják őket, és ha elmondják, hogy a maffia mit csinál az nagy probléma lenne. De így is van 30 év amikor a rendőrök elfoghatják a loopereket, tehát akkor is lebuktathatják a maffiát. Szerintem ez nem logikus... Lehet, hogy tévedek és a filmben valahol elmondják, miért ölik meg a loopereket, de én nem emlékszem ilyesmire (ha tévednék írjátok meg kommentben, vagy facebookon). 

Ettől a két hibától eltekintve, szerintem egy jó film. Nem egy nagy durranás, de Bruce Willis legjobb filmje az utóbbi években. A vége kiszámítható, mégis meglepő, hogy mire képes egy gyilkológép, azért, hogy megmentsen  egy gyereket. Nem egy műalkotás, de nekem tetszett. Egyszer érdemes megnézni.

Szólj hozzá!

Címkék: blog.hu filmek filmkehely melegen ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkehely.blog.hu/api/trackback/id/tr255137905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása